Princezna na informatice,  Tipy, doporučení

Stáž – webdesign

O necelý týden později, kdy mi přišel e-mail s nabídkou zúčastnit se kurzu Podnikni to! jsem na FB narazila na reklamu Stáže pro mladé (jednalo se o projekt organizovaný Fondem dalšího vzdělávání, již je ukončený, ale na obdobném principu by měl fungovat projekt Vzdělávání praxí). O tomto projektu jsem si už kdysi četla, ale vždy jsem se cítila příliš zaneprázdněná. Tentokrát jsem se na něj podívala a zrovna byly nedaleko vypsány hned dvě stáže na pozici webového grafika.

Přečetla jsem si informace, zhodnotila svoji současnou situaci… rozhodla jsem se neváhat, využít čas a získat před obhajobou a ukončením studia nějaké zkušenosti. Přihlásila jsem se na obě dvě (27.2.) a jásala nad tím, že jsem si nechala rok na BP a tím pádem mám čas… Jedna stáž už byla zabraná, ale měla jsem štěstí, na druhou mě vybrali.

Stáž se skládala ze tří částí – hlavní (praktická) část, dále virtuální kurz měkkých dovedností a kariérní poradenství.

Na praktickou část jsem docházela dva měsíce (6-8 h denně). Naučila jsem se základy ovládání grafických editorů (z řady Adobe), vyzkoušela jsem si tvorbu logotypů, brožur, úpravy fotek, návrhu stránek, vizuálního stylu… Objevila jsem fotobanky a kouzlo mockupů. Zjistila jsem, jak založit vlastní web, jak nainstalovat a používat WordPress. Překvapilo mě, že to není tak těžké a nedostupné, jak jsem si původně myslela.

Mile překvapená jsem byla i z pohovoru s kariérní poradkyní. Jednalo se o on-line schůzku přes podobné médium jako je Skype. Poradenství bylo naplánováno asi na hodinu, ale s paní jsme si měly co povídat přes dvě hodiny. Od paní jsem mimo jiné dostala skvělé tipy, jak obohatit svůj životopis.

Pokud budete mít čas a příležitost, stáž doporučuji. A jestli máte otázky nejen ohledně stáže, napište mi. : )