Knihy

Designérem vlastního života

Možná ještě o něco povzbudivější kniha z prázdnin je kniha Designérem vlastního života od dvou, zdá se starších a praxí zkušenějších autorů. V knize mě nejvíce zaujala myšlenka, že můžeme žít jeden z více skvělých životů (neexistuje pouze jeden nejlepší, tudíž nemusíme být tak ve stresu).

kniha Designérem vlastního životaKniha vybízí k osvojení si designérského přístupu k životu a povzbuzuje, že stav, kdy se cítíme zaseklí, může být dobrým výchozím bodem. Designér je pozorný, zvídavý, zaměřený na akci, dívá se na problémy z více úhlů, umí si říct o pomoc.

Pro navržení života kniha obsahuje náměty k zamyšlení – kdo jsem, v co věřím, co dělám… Dále nabádá k sledování a zapisování radostných okamžiků (+ stavu největší angažovanosti/flow). Kniha vychází z předpokladu, že pro lepší výběr je lepší mít více nápadů a nezaseknout se hned na prvním. Proto obsahuje praktické a rychlé techniky k rozvoji fantazie a kreativity, které pomáhají generovat (za pár minut, bez prvotního zásahu rozumu) co nejvíce nápadů, které mohou sloužit k vytvoření několik variant (prototypů) života. A v neposlední řadě radí vytvořit si podpůrný tým lidí.