Panenka Barbie,  Rozumět dětem

Barbieland

Jako malá jsem často (sama nebo s kamarádkou) vytvářela městečko pro Barbie, které jsem nazvala honosně „Barbieland“ (nechyběla ani cedule na dveřích od pokoje : D )

Měla jsem výhodu, že se malé věcičky líbily i mým příbuzným, od kterých jsem občas dostávala panenky, doplňky i nábyteček – kuchyňku, jídelní sety, gauč, křesla, pracovnu, kadeřnické křeslo…

V různých dobách jsem měla různé „budovy“, které do „Barbielandu“ postupně přibývaly. Dělící stěna jako panelák se čtvercovými pokoji, poté přibyly krabice „obchůdků“ a „kanceláří“, dřevěný domeček, který mi vyrobili rodiče

Když jsem potřebovala ještě nějakou drobnost (FIMO ještě nebylo), vytvořila jsem něco s dostupných materiálů (viz obrázky), vystříhala jídla z letáků/časopisů, případně vyrobila něco z moduritu (byla s ním ale celkem špatná práce). Občas jsem se inspirovala časopisem Barbie.

Až poměrně nedávno jsem začala tvořit na pohled hezčí a efektnější miniatury z papíru, látek, barev, korálků… (ale o tom zase příště – pro začátek viz úvodní foto).

Nyní se mým starým výtvorům zasměji, ale tehdy jsem si vyhrála. : D

Když budete chtít, budu ráda, když se se mnou podělíte o svoje nápady a zážitky. Mějte se hezky. : )