šatník a udržitelná móda
Knihy,  Krása, ženskost

Udržitelná móda

Není žádná novinka, že rychlá a levná móda je často produkována v nelidských podmínkách a představuje nebezpečí pro naši planetu. Málokdo to rád slyší. A když už si řekneme, že bychom se rádi chovali zodpovědněji, při vyhledávání obchodů s udržitelnou módou se často zhrozíme nejen nad cenami, ale i nad modely. Nakonec se nikam neposuneme…


Princip a inspirace

Ve směru udržitelnosti a pomalé módy mi optimismus a inspiraci dodávají Kamila Boudová, Veronika Blabla a ženy, které přispívají do online magazínu Slow Femme.

Tyto ženy povzbuzují, že jde hlavně o princip a způsob smýšlení. Uvažujeme nad tím, co máme a jak to můžeme využít. Nakupujeme nadčasově, v menším množství a jen to, co opravdu potřebujeme nebo budeme mít dlouhodobě opravdu rádi. O věci pečujeme, v případě potřeby opravíme nebo předěláme. Snažíme se je vynosit/využít co nejdéle.

Pokud vás toto téma zajímá, tak kromě odkazů zmíněných výše ještě mohu doporučit knihy od Kamily BoudovéKniha slouFalešná Pařížanka. A nakonec – pokud se chystáte na úklid (nejen) šatní skříně, tipy k třídění a ukládání naleznete v knize Žít s radostí od Marie Kondo. : )