prokrastinace
Knihy

Konec prokrastinace

Význam slova prokrastinace (= chorobné odkládání úkolů a povinností) jsem před pár roky odhadovala z kontextu. V jedné době jsem na něj ale narážela čím dál častěji – na fb kolovaly obrázky, pak jsem u někoho viděla i placky a knihu s nápisem Konec prokrastinace. Tehdy jsem neuvažovala o tom, že bych si ji přečetla. Přeci čtením nebudu prokastinovat, ne? : D

Nedávno jsem natrefila na podcast s Petrem Ludwigem (autor knihy Konec prokrastinace). Zaujalo mě, že v rozhovoru zmiňoval zapisování radostí. Začala jsem tedy být zvědavá a knížku si půjčila.

kniha Konec prokrastinace

Knihu jsem přečetla během několika málo hodin. Přišla mi přehledná, jednoduše vstřebatelná a zároveň hutná (žádné omáčky okolo). Líbilo se mi, že klade důraz na osobní vizi, potřebu společenství, spokojenost i smysl. Rovněž jsem ocenila schematické náčrtypraktické metody pro plánování a sebehodnocení.

I když autor používá trochu jinou terminologii, mnoho myšlenek mi přišlo známých. Pokud jste například četli 7 návyků a další knihy, je možné, že vám žádnou novou myšlenku nepřinese. Pokud ale ne a hledáte praktickou knihu k rychlému přečtení, pak mohu doporučit.