kniha Metoda Bullet Journal
Knihy,  Tipy, doporučení

Metoda Bullet Journal

Bullet Journal (BuJo) – flexibilní papírový zápisník a diář v jednom


Ještě před pár týdny jsem si pod pojmem BuJo představovala nádherné vytuněné diáře. Kresbičky, ozdobné písmo a různé motivační vychytávky…

Z omylu mě vyvedla kniha Metoda Bullet Journal, kterou napsal její zakladatel Ryder Carroll. V knize se dozvíte nejen jak si jednoduše vést svůj Bujo, ale i jak BuJo vznikl a proč si ho vést. Autor také nabízí tipy pro stanovení cílů a jejich rozložení do menších splnitelných úkolů. Dále se s BuJo můžete naučit rozlišit důležité záležitosti od nepodstatných, zavést si ranní plánování a večerní hodnocení nebo si více všímat pěkných chvil všedních dnů.

Knihu jsem si přečetla, protože si záznamy o životě vedu a byla jsem zvědavá, co lze o diářích psát. Z knihy jsem příjemně překvapená. Některé myšlenky jsem sice už znala z jiných knih či vlastních zkušeností, novinkou pro mě však bylo, jak je BuJo v principu jednoduchý, jak si efektivně vést diář a zápisník v jednom a že na jeho výzdobě až tak nezáleží. Pokud jste vůči BuJo skeptičtí nebo váháte, knihu rozhodně doporučuji.

Pozn. Kniha obsahuje návody pro jednoduchý zápis, takže pokud hledáte inspiraci pro kreativní ztvárnění, doporučuji spíše nenápadnou knihu Zápisník na míru nebo kouknout na IG či Pinterest.


Ukázky z knihy Metoda Bullet Journal na oficiálních stránkách nakladatelství (můžete kouknut i na podklady pro audioknihu).